Akasya Shopping Mall, restrooms
Istanbul, Turkey   [Akasya商场,盥洗室 | 土耳其,伊斯坦布尔]

'Just can't wait to get to the restroom' have gotten a whole new meaning!

The hi-end upper level in the mall was given a restroom theme of a stone cave illusion with water and drift wood made into elements such as a surprising entrance water wall and stools made of wood stubs for the makeup area. The feature color LED light guide the color scheme between male and female area.

All other mall floors, which is more in the mid-scale and up range, was given a theme of a spa. Again with the luxury of seating elements, make up area, large cubicles and great flow through the restroom. A special display allow mall-tenants to exhibit products for sale from the nearby stores, be it spa, beauty, sanitary or likewise products. Such space of course gain revenue for the mall as well – a real win/win/win (visitors/ tenants/ mall-owner).

By making a double access aisle toward cubicles behind the main entrance, the people flow is greatly improved. Thus the small place its feels large and comfortable instead of the usual one way in-and-out only.

'Just can't wait to get to the restroom' has gotten an whole new meaning!

 

Links:

Akasya furniture and Akasya signage and wayfinding.

Credit:

Saf Gyo, owner (link open in new window).

Photos:

Akasya and Mr. Ali Bekman.

 

 

< PREVIOUS  |  NEXT PROJECT >

 

        商场顶楼主打高端奢侈品,其盥洗室被赋予了以水和漂木为元素营造的石洞幻想主题,比如入口处令人惊讶的水幕墙和化妆区的木桩矮凳。LED灯光的主体色调则表现出男性与女性的配色设计。

         商场其它楼层均为品牌店铺,其盥洗室被赋予了Spa水疗主题。在整个盥洗室中再次运用奢华的座位元素、化妆区、宽大的隔间和大波纹。别出心裁的陈列区能让商场租户展示就近店铺销售的产品,如水疗、美容、卫浴或类似产品。这些空间也能为商场带来收益,获得名副其实的三赢——顾客/租户/商场。

         通过双过道进入盥洗室入口后的隔间大大地提高了人流量。因此相较于通常的单进单出,小空间显得更加宽敞舒适。

从此,“等不及要去洗手间了”有了全新的含义!

 

 

< 上一个项目  |  下一个项目 >

 

  • Instagram - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

©2020 bomancreative | Using this website mean you accept the terms